Ik zei 't toch!

De rituelen van december

We maken surprises, versieren de kerstboom, stemmen op de Top 2000, eten ons vol, drinken champagne en schieten honderd euro of meer de lucht in. Kus kus, gelukkig nieuwjaar. December is ook de maand van terug- en vooruitkijken. We kiezen de sportmensen van het jaar, de krant herhaalt gebeurtenissen en memoreert gestorven beroemdheden. Op pagina 6 mogen drie bedenkelijke paragnosten hun voorspellingen doen voor het nieuwe jaar.

Dat laatste moet beter. De voorspellingen kunnen serieuzer. December kan een extra ritueel gebruiken. Wij gaan allemaal onze voorspellingen doen voor het komende jaar, zodat je terecht “Ik zei ’t toch!” kunt zeggen als een voorspelling uitkomt. En aan het einde van het jaar kijken we terug. Wie is beter dan zelfbenoemde paragnosten of zelfbenoemde meestervoorspeller Viggo Waas? Wie mag zo vaak als hij wil “Ik zei ’t toch!” zeggen.

Voor dit nieuwe ritueel heb ik “Ik zei ’t toch!“ontwikkeld. Een leuke set vragen, die je al zin doen krijgen in het nieuwe jaar. Geef ook jouw voorspellingen op http://www.ikzeittoch.nl. Want je weet: je kan pas “Ik zei ’t toch!” zeggen, als Ik zei ’t toch! ervan weet.

Veel plezier in de rest van december. En een gelukkig 2018

Marcel de DoodIk zei t toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s