Geen categorie

Mijn buurman moet niks uitbesteden

Mijn buurman is een klusser. Hij kan alles en vindt het leuk. Een nieuw kozijn, een serre, de badkamer; hij is altijd bezig om het huis nog mooier te maken. Als ik, nadat ik eindelijk het goede gereedschap heb gevonden, op een ladder sta, krijg ik al snel goede adviezen en zijn aanbod: zal ik het even doen? Handig zo’n buurman.

Mijn buurman huurt nooit iemand in. Waarom zou hij? Dan mist hij werk wat hij leuk vindt en nóg beter kan dan de professionals. Hij zal altijd ontevreden zijn over uitbesteed werk. Voor mij is het andersom. Als ik zelf iets gedaan heb, blijf ik de missertjes zien. Mijn vrouw ook.

Zo is het ook met het uitbesteden van de salarisadministratie. Voor bedrijven met een gedreven salarisadministrateur met het goede gereedschap die zijn opleidingen bijhoudt, is uitbesteden geen logische stap. In organisaties waar iemand de salarisadministratie er even bij doet, is uitbesteden altijd beter.

Voorop staat dat salarisadministatie goed moet worden gedaan. Als werkgever zijn het bieden van veiligheid en het juist en tijdig betalen van de medewerkers dé primaire verantwoordelijkheden. Je wilt en mag medewerkers niet tekort doen in hun loon, de fiscale mogelijkheden om het optimale netto bedrag uit te keren en in de pensioenopbouw, naast de verplichting om aan de wet- en regelgeving te voldoen. Door voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving moet die verantwoordelijkheid worden belegd bij een gediplomeerde salarisadministrateur met de juiste kwalificaties. Een registratie in het Nirpa-register is bijvoorbeeld net zo belangrijk voor een salarisadministrateur, als het rijbewijs voor de vrachtwagenchauffeur en het NEN 3140-certificaat voor de elektricien. Dat certificaat heeft mijn buurman vast niet.

Deze blog verscheen eerder op http://www.centric.nl: https://www.centric.eu/nl/wat-we-doen/mijn-buurman-moet-niks-uitbesteden/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s